Ajánlatkérések
Jelenleg az ajánlatkérő listán 0 féle termék van.

Blog

Komposztálás 1.

 

 

Régi témával vagyok adós. Minden kertészkedőnek, hobbistának és vájtabbnak fontos lehet ez a téma. A komposztálás az a dolog, ami nem hiányozhat semmilyen kertből, mert lehet kicsi, közepes, vagy hatalmas kertünk, lehet dísz, minimalista, terménykert és főleg bió(!) a komposztálás alap dolog. Mesterséges környezetben élünk, ahol nem termelődik magától vissza a szervesanyag, csak ha mi visszaforgatjuk. Ez lehet szervestrágya, virágföld, de a legprofánabb módja a saját általunk termelt komposzt.

Bővebben...

Madridi parkok 3. a Madridi Királyi Botanikus kert

camino 3 860 x

Amikor másdoszor hagytam el Madridot, a repülőn egy lánnyal beszélgettem főleg Madridról, mennyire jó hely, ki mit látott. Én akkor nem sokat, a parkok közül a Retirot, sajnos akkor többre nem volt időm. Útikönyvet pedig nem néztem meg előtte, mert nem Madrid volt az akkori célállomás. A lényeg, hogy a lány javasolta nézzem meg egyszer a Királyi Botanikus Kertet. Így tettem...

Bővebben...

Madridi parkok 2. a Parque Madrid Rio

 

camino 3 920 x

Egy kedves kolleginától kaptam a tippet a következő parkhoz, amit két menetben jártam be. Nem bántam, amit a fotók is jól mutatnak.

Bővebben...

Padok Spanyolországban

 

ribadeo xxx

A szabadtér egyik legfontosabb kelléke a pad. Ennek rengeteg formája létezik. A készítők, tervezők sok anyagot felhasználnak: fa, fém, beton, műkő és ezen anyagok kombinációja mind megtalálható. 

Több képert katt ide.

 

Madridi parkok 1.

 

camino 3 754 x

Két évvel ezelőtt már volt szerencsénk minimálisan körbenézni Madrid egyik legszebb parkjában. Sajnos az idő hiánya nem tette lehetővé, hogy jobban körbenézzünk. Ezt az idei évben pótoltuk. De a második látogatás is csonkának bizonyult. Sok mindent sikerült megnézni, de a Retiroval nem lehet betelni, sok rész még mindig ismeretlen számunkra.

Bővebben...

Tuja pusztulások egyik oka...

 

szú 3 x

Korábbi cikkünkben már foglalkoztunk a tömeges tuja pusztulás okairól. Az utóbbi egy-két hétben egy új, érdekes elmélet került látómezőbe.

Bővebben...

Enyhe tél hagyatéka 2.

antonomus pom

Az enyhe tél a föld felett áttelelő kártevőket is kíméli.

Bővebben...

Enyhe tél hagyatéka 1.

drótféreg 2 x

Az idei tél (2014) eddig enyhének, már-már mediteráninak mondható. Ha febrárban nem hül le tartósabban a hőmérséklet akkor védekezés terén kicsit fel kell kötnünk a nadrágunkat.

Bővebben...

A nagy földteszt

föld teszt 034 x

A növény tartás legnehezebb formája, amikor egy növényt cserépben tartunk. Teljesen mindegy, hogy szobanövényről, vagy balkonnövényről, esetleg kerti, de cserépben tartott fáról, fenyő, vagy cserjéről beszélünk (nem beszélve a manapság divatos konténeres zöldség tartásról), a konténeres (cserepes) tartás a legnehezebb feladat. A növénynek egy zárt közegben kell élnie, nekünk pedig ebben a bezárt közegben kell "ellátnunk" növényünket úgy, hogy a hibák esetén a növényünk nem fog szólni semmit, nem visít csak jelez és ha a jeleket nem vesszük észre, vagy rosszul értjük, akkor növényünk szép lassan lepukkan végül meghal. A hidrokulturás növényeket leszámítva a konténeres tartásban földet, föld keveréket használunk, de milyen típust?

Bővebben...

A sövény (negyedik rész. bambuszsövény, hedge laying)

egyb bambuszsvny

Eddigiekben a hagyományosabb sövényekkel foglalkoztunk. Cikk sorozatunk utolsó részében az itthon kevésbé szokványos sövény formákkal, technikákkal foglalkozunk.

Bővebben...