Faiskolák

A mezőgazdaság egy érdekes szegmense a faiskola, a hely ahol a növények "keletkeznek", cseperednek, végül a földből kikerülve az árudákban kötnek ki.


Magyarország dísznövény termesztésben jelentősnek mondható. Köszönhető a nagyobb sík területeknek, az elfogadható minőségű földeknek és a több mint fél évszázados termesztési hagyományoknak. 

Alapvetően két fő termesztési módot különböztethetünk meg. Az első a konténeres termesztés, mely konténer telepeken történik meg. Itt az évelőtől, a cserjéken át, a fenyők és koros fákig bármi termeszthető, ennek végeredménye a konténeres növény lesz. A technologia alapvetően azonos, nagyjából sík területen agroszövettel terített talaj, mely öntöző rendszerrel van felszerelve.

A második tipus a földlabdás növények termesztése, mely szabadföldön történik, általában öntözött feltételekkel, de vannak helyek, ahol extenzív termesztés folyik, öntözést csak a "fentiek" biztosítanak. A földlabdás termesztésnél fontos a kötöttebb talaj, a földlabda állaga miatt, illetve a kötöttségnek köszönhetően kevesebb öntözéssel is jó növekedési eredményeket lehet elérni. Homokos talajokon a földlabda állaga gyenge, kiszedéskor és pakoláskor gyökérszakadás léphet fel, mely a növény halálához vezethet.

Cégünk minden évben körutata tesz belföldön, illetve külfödön és minden alkalommal fotókat is készítünk, amennyiben érdekli önt, hogy a növény amit vesz honnan kerül a kertjébe nézzen meg néhány fotót.